Дим від згарищ досягнув вже Казані: На всю Росію насувається екологічна катастрофа через пожежу, що охопила Сибір (відео)

Лісові пожежі майже не гасять, хоча до їх ліквідації залучені сотні рятувальників.

Росії загрожує серйозна екологічна катастрофа через лісові пожежі в Сибіру. Смог розповсюдився вже на Красноярський край та Іркутську область. Як повідомляє республіканське управління по гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, дим з'явився через горіння лісу в Сибіру. Пожежі почалися через тридцятиградусну спеку, пориви вітру, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Димова імла спостерігається в Набережних Челнах і Нижньокамську, повідомили в управлінні. В обох містах концентрація пилу досягла гранично-допустимої норми. Також дим дістався до Казані.

Крім Татарстану дим від сибірських пожеж спостерігається в регіонах Уралу, в Пермському краї, Удмуртії і Башкирії.

У містах спостерігається сильне забруднення повітря. Про це свідчать дані сервісу CityAir, який проводить моніторинг забруднення атмосфери. За його оцінкою, в Новосибірську і Томську в останній тиждень перевищена максимальна разова гранично допустима концентрація (ГДК) шкідливих речовин в повітрі.

Крім того, площа пожежі досягла двох мільйонів гектарів, а дим дійшов до Казані.

Зазначимо, що лісові пожежі майже не гасять, хоча до їх ліквідації залучені сотні рятувальників. В основному ліси горять у важкодоступних районах, де витрати на гасіння перевищують розмір можливого збитку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...