Дивніше дивного: 20 фактів, які змінюють уявлення про цей світ

Якщо ви любите дізнаватися нове, ця добірка – безперечно для вас.

Світ наповнений різноманітною інформацією, і, коли знаходиш найцікавіші факти, хочеться розповісти про них усім, передають Патріоти України з посиланням на Всвіті.

1. Сіль робить смак ананаса ще солодшим

Справа не в тому, що сам ананас змінює смак, а в тому, як працюють наші рецептори. Кухонна сіль може зменшити гіркий присмак їжі, в тому числі і у цього соковитого фрукта. А коли в мозок не надходить «гіркий» сигнал, значить, він не може перебити для нас солодкий смак ананаса. Ось такий «апетитний» лайфхак.

2. Люди не чхають уві сні

Рефлекс чхання відключається на час сну. Якщо ж якийсь зовнішній подразник типу пилу, пір’я або вовни спонукає нас чхнути, перед цим ми обов’язково прокинемося.

3. Фруктове морозиво було випадково винайдене 11-річною дитиною

Хлопчик Френк Епперсон (Frank Epperson) із Сан-Франциско змішав трохи солодкого порошку для приготування содової з водою і випадково залишив стакан на ніч на ганку свого будинку. При низькій температурі нічна суміш замерзла. Спочатку юний експериментатор назвав свій винахід Epsicle в честь свого прізвища, але через багато років змінив його на Popsicle за пропозицією своїх дітей.

4. Мукання корів має регіональний акцент

Люди легко розрізняють акцент у мові собі подібних, однак, здається, те саме можна сказати про корів і птахів. Фермери з Сомерсета помітили, що мукання їх корів трохи різниться в залежності від того, до якого стада вони відносяться.

5. Боротьба на пальцях ніг – вид спорту

Цей вид спорту не увійшов до складу олімпійських, адже комітет не зміг вирішити, до зимового або річного спорту відноситься боротьба на пальцях ніг. Однак це не завадило спортсменам і шанувальникам влаштовувати щорічний чемпіонат у Лондоні.

6. Імовірність виграти в лотерею нижча, ніж загинути від падіння метеорита

Ваш шанс виграти в лотерею становить 1 до 195 млн, а ймовірність смерті від падіння на вас метеорита, астероїда або комети – 1 до 1 600 тис., А також 1 до 75 тис. В разі зіткнення з ними Землі.

7. Лід в ресторанах швидкого харчування може бути бруднішим, ніж вода в туалеті

Лід в 6 з 10 ресторанів швидкого харчування містив більше бактерій, ніж вода в туалеті тих же ресторанів. Ймовірно, це пов’язано з тим, що туалети чистять регулярніше, ніж льодогенератори.

8. У шаховій грі більше можливих варіантів ходів, ніж атомів у відомому Всесвіті

Можливі варіації ходів у грі в шахи називаються числом Шеннона і оцінюються між 10 ^ 111 і 10 ^ 123. Для порівняння, 10 ^ 81 – це кількість атомів, які складають наш Всесвіт.

9. Невеликий відсоток перешкод, які спостерігаються в телевізорі, – це залишки випромінювання Великого вибуху

Перешкоди , які ви бачите на екрані, коли перемикаєтеся на неробочий канал, – це відлуння Великого вибуху. Те ж саме вірно для FM-радіостанцій , коли, перемикаючись між ними, ви чуєте характерне шипіння, зване «білим шумом». Частина цих перешкод – залишки випромінювання Великого вибуху, що стався близько 13,7 млрд років тому.

10. На Марсі блакитні заходи сонця

Коли Сонце на Марсі знаходиться біля горизонту, світло долає набагато товщий атмосферний шар ніж на Землі.

11. Кукурудзяні качани колись були популярним «туалетним папером» у американців

До появи туалетного паперу кукурудзяні качани в Америці були предметом делікатної гігієни, адже вони були легкодоступні, відрізнялися м’якістю і гнучкістю. Звичайно, використовували їх тільки після видалення зерен.

12. Люди розділяють 60% своєї ДНК з бананами

Хоча наша ДНК на 96% ідентична із ДНК шимпанзе, неможливо заперечувати і той факт, що вона приблизно на 60% схожа з ДНК плодової мушки, курки і банана.

13. Ерно Рубіку, творцеві кубика Рубіка, було потрібно більше місяця, щоб зібрати власний винахід

Професор архітектури намагався придумати навчальний посібник і домігся успіху, створивши знаменитий кубик. На червень 2018 року світовий рекорд його збірки складає 4,22 секунди, але самому творцеві знадобилося більше місяця, щоб розібратися з ним.

14. Найтриваліший термін між народженням 2 близнюків склав 87 днів

Близнюки Кеті і Емі Джонс-Елліот народилися з різницею майже в 3 місяці. У 2012 році у їхньої матері Марії на 5-му місяці вагітності почалися передчасні пологи і на світ з’явилася Емі, але Кеті вирішила залишитися в утробі ще на довгі тижні.

15. Найбільший у світі водоспад знаходиться під водою

У Датській протоці холодна течія Північного моря щільніша, ніж тепла течія Ірмінгерского моря, в результаті чого вода падає вниз майже на 3 км зі швидкістю 3,5 млн куб. м в секунду.

16. У Кентуккі мешкали синьошкірі люди

Схоже, що власники синьої шкіри – це не тільки аватари і персонажі з фільмів про супергероїв. Вважається, що «Сині фугато» отримали характерну шкіру і прізвисько завдяки комбінації кровозмішення і рідкісного генетичного захворювання, відомого як метгемоглобінемія.

17. Книга рекордів Гіннесса включає власний рекорд як книга, яку найчастіше крадуть з бібліотек

У той час як творіння Харукі Муракамі лідирують серед книг, викрадених із магазинів, Книга рекордів Гіннесса є найпривабливішою для злодіїв з книжкових бібліотек.

18. У космосі неможливо відригнути

Повітря легше, ніж тверді речовини і рідини, тому воно піднімається в шлунку, викликаючи відрижку на Землі. Відсутність гравітації в космосі означає, що повітря у шлунках астронавтів не відділяється від спожитої їжі, тому відрижка, по суті, може спровокувати блювоту.

19. Одна перероблена банка може заощадити досить енергії для живлення телевізора протягом 3 годин

20. Більшість помад містять риб’ячу луску

До складу деяких помад входить «екстракт перлів» – срібляста речовина, виявлена у лусці риби. Отримують його в основному з оселедця і використовують для виготовлення багатьох помад, лаків для нігтів та інших косметичних продуктів. Однак більшість косметики зараз містить синтетичну версію екстракту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...