Дзвонили від імені банку: На Донеччині викрили шахрайський call-центр (фото, відео)

У Маріуполі (Донецька область) шахраї обманювали українців і крали гроші з їхніх банківських карт. За день у такий спосіб вони отримували близько 50 тисяч гривень.

Як повідомила пресслужба поліції Донецької області, працівники "call-центру" дзвонили людям, представлялися співробітниками банків і виманювали реквізити карт, а після цього переводили з них гроші організатору, передають Патріоти України.

"Сall-центр" організував 24-річний місцевий житель. Офіс, в якому "працювали" 35 осіб, був розташований у центрі міста і замаскований під інтернет-магазин.

"Оператори представлялися співробітниками відділу моніторингу банківської установи і під різними приводами дізнавалися персональні дані потерпілих. Надалі встановлювали контроль над їхніми рахунками і списували з них гроші на картку організатора угруповання", – йдеться у повідомленні поліції.

У шахраїв була розроблена система внутрішніх інструкцій: наприклад, як вести розмову, якщо "жертва" відмовляється повідомляти паролі.

"Поліцейські зібрали докази протиправної діяльності фігурантів. Під час обшуку в call-центрі вилучено 64 одиниці комп'ютерної техніки, сім-карти, засоби зв'язку, які використовувалися для вчинення злочинів, а також записи з "рекомендаціями" щодо виманювання особистої інформації", – пояснили в поліції.

Справу розслідують за статтею "шахрайство", покарання передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...