Ефектно, точно, блискавично: У мережі показали видовищне відео мінометних змагань ЗСУ

На Приазов’ї в районі відведення важкого озброєння українські військові виборювали звання кращого мінометного розрахунку.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Операції об'єднаних сил, передають Патріоти України.

"Під час спортивної складової армійці долали смугу перешкод, розвантажували та завантажували боєприпаси з автомобіля ГАЗ-66, розбирали та збирали автомат Калашникова, метали імітовану ручну гранату та стріляли зі стрілецької зброї. Крім того, військові надавали первинну медичну допомогу бойовому побратиму, що зазнав поранення, а також здійснювали його евакуацію у безпечне місце", - розповів начальник артилерії Об’єднаних сил полковник Богдана Союшкін.

Головним показником майстерності та навченості військовослужбовців стала бойова стрільба зі штатних мінометів. Цілі знаходилися на відстані майже 2000 метрів. І для розрахунків 120-мм мінометів це було коло радіусом 15 метрів із мішенню в центрі.

За результатами змагань та підрахунками балів у першій групі мінометів 82-мм калібру кращим визнанj підрозділ окремої гірсько-штурмової бригади "Закарпатський легіон". Найсильнішими в другому протистоянні 120-мм систем "Молот" і "Сані" виявився мінометний розрахунок окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...