"Ефективність розслідування справ Майдану значно підвищиться", - генпрокурор про звільнення Горбатюка

21 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка створив замість Управління спеціальних розслідувань новий департамент, який здійснюватиме тільки процесуальне керівництво у справах Майдану.

Руслан Рябошапка

Генпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що після звільнення з ГПУ керівника управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка ефективність розслідування справ Майдану значно підвищиться. Про це Рябошапка заявив журналістам перед засіданням регламентного комітету Верховної Ради, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

"Думаю, що зі звільненням пана Горбатюка якість розслідування значно підвищиться і ефективність підвищиться", — сказав він.

Генпрокурор нагадав, що ГПУ створила спеціальний департамент процесуального керівництва у справах Майдану. Також Рябошапка розповів, що домовився з директором Держбюро розслідувань Романом Трубою, що у ДБР також буде спеціальний підрозділ для розслідування цих справ. "Ті справи, які є у нас зараз, більшою мірою перейдуть до ДБР, там будуть люди, які цим займатимуться. Можливо, це будуть слідчі з управління спецрозслідувань ГПУ (які займалися розслідуванням справ Майдану — ред.)", — зазначив він.

Щодо Горбатюка Рябошапка сказав: "Людина 5 років очолювала цей департамент, мала фактично свою міні спеціальну прокуратуру з криміналістами, процесуальними керівниками, і результат ми бачимо: 14,5 тисячі томів, з яких тільки 8 тисяч стосуються подій на Майдані. Це означає, що половина роботи, яку вони робили, стосувалася чогось іншого, аде не подій на Майдані. Ось вам відповідь на ефективність роботи".

Нагадаємо, з 20 листопада 2019 року Генеральна прокуратура остаточно втрачає функцію слідства. У зв'язку з цим Управління спеціальних розслідувань підлягає розформуванню. Його співробітникам запропонували вибір: продовжити слідство у складі Державного бюро розслідувань або здійснювати процесуальне керівництво у цих справах в ГПУ після переатестації.

Горбатюк відмовився писати заяву на переатестацію за встановленим керівництвом Генпрокуратури зразком, оскільки, на його думку, воно не відповідає чинному законодавству.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...