Еко-мода: Як українці можуть заробляти на коноплі та підкорити світ (відео)

У світі росте мода на все конопляне, стрімко розростаються посіви так званих "технічних" сортів, які не мають властивостей канабісу. А от в Україні, де науковці зробили справжній прорив - навпаки - конопляних посівів - крапля в морі.

Еко одяг, що дихає; косметика, яка омолоджує; цілюща олія; безглютенові харчі, ліки проти епілепсії та навіть надміцні будинки - і все це з конопель, рослини безвідходної та надрентабельної, що віками годувала українців. Але вона виявилася під забороною, бо набула лихої слави винятково наркотичної сировини, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

У світі росте мода на все конопляне, стрімко розростаються посіви так званих "технічних" сортів, які не мають властивостей канабісу. А от в Україні, де науковці зробили справжній прорив - навпаки - конопляних посівів - крапля в морі.

Приміром, з конопель можна робити чудове молоко. Воно дуже корисне під час вагітності та під час лактації, воно покращує імунітет. Також можна робити взуття, завдяки природним властивостям конопель воно буде антисептичним та бактерицидним.
З конопель роблять чудову конопляну олію, яка багата різноманітними коричні речовини. Усе це, та ще 25 тисяч найменувань різної продукції - від текстилю та харчів - до матеріалів для літаків - роблять із конопель. Цю диво-культуру зі скандальною репутацією, бо має наркотичну дію, можна використовувати повністю - від маківки до кореня.
Одяг із конопель - нині світовий тренд. Офіційного визнання коноплі в світі моди добився Джоржио Армані, потім його приклад наслідував Келвін Кляйн. По всьому світі працюють сотні підприємств, що створюють одяг із конопель. Тепер у цій царині й українські дизайнери. Але справжньою сенсацією стало хутро з конопель. Та от поки що м’який конопляний ексклюзив по кишені не кожному. Правлять 500 доларів за конопляну шубку.
В Україні 35 років тому вивели ненаркотичний – промисловий сорт канабісу. США ще минулого століття технічний канабіс назвали найрентабельнішою сільгоспкультурою. Сіють тисячі гектарів та заробляють мільярди на коноплях не лише американці, а й у Китаї та Європі.
Бо ця культура - унікальна, безвідходна. З коріння можна робити корисні для імунітету настоянки. Стебло – дає волокна та тріску. З волокна - одяг, канати, папір. З тріски - будівельні матеріали, брикети для опалення, ідеальний біотуалет для тварин. Квіти та листя - йдуть на ліки. Із зерна роблять олію для косметології та харчування, борошно, макарони, печиво. Навіть пил, що утворюється під час перероблювання стебел, не пропадає. Його збирають, гранулюють та додають в асфальт, дорожнє покриття стає надійнішим та довговічнішим.
Ця привабливість конопель та ідеальний український клімат мали б приносити мільярди, але ж ні.
Ще тридцять років тому коноплями засівали 30 тисяч гектарів, нині площі скоротилися до 3,5 тисячі. З 9 конопляних заводів нині не залишилося жодного.
Тому робити волокна з конопель, а з них нитки в Україні банально не залишилося на чому. Ось вам і відповідь - чому українське конопляне хутро таке дороге.
Додамо, що листя та суцвіття конопель містять понад 60 унікальних хімічних сполук - канабіноїдів. Кожен по-різному впливає на наш із вами організм. Найвідоміший із них і єдиний психотропний тетрагідроканабінол. Це через нього коноплі вважаються наркотиком. Але окрім нього, в конопель є цілющий канабідіол – СВD, який не викликає ейфорії. Та займатися медичним канабісом в Україні не можна. Закон дозволяє переробляти лише стебла та насіння, а листя та квіти, навіть якщо там узагалі немає психотропних речовин – ні.
Розірвати це замкнене коло й перетворити українську конопляну економіку із сировинної в дорогу спробували в Інституті луб'яних культур за допомогою нової лінії з перероблювання волокон конопель. Але таких на всю країну аж дві.
Тому найближчий час коноплі будуть вдягати, годувати, лікувати американців та китайців, а не українців.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...