Еко: У світі з’явилася нова валюта

Валюта замінить західноафриканський франк, який перестала підтримувати Франція.

З початку нового, 2020-го, року в світі з’явилася нова валюта – еко, яка замінить західноафриканський франк, який є національною валютою восьми держав у Західній Африці. Нова валюта увійде в ужиток в Гвінеї-Бісау, Кот-д’Івуарі, Беніні, Буркіна Фасо, Малі, Нігері, Сенегалі та Того. Сім останніх в минулому були колоніями Франції, передають Патріоти України з посиланням на Finance.ua.

Причиною такого рішення є фінансова реформа, в ході якої Париж припинив підтримку західноафриканського франка. Французький президент Еммануель Макрон вже назвав цю реформу історичною, повідомляє RFI.

Франція офіційно не підтримуватиме нову валюту. А згадані вісім країн Західної Африки перестануть тримати 50% своїх валютних резервів у французькому казначействі.

Вартість еко, як і раніше західноафриканського франка, буде прив’язана до євро.

У перспективі еко може стати єдиною валютою Економічного співтовариства західноафриканських держав (ЕКОВАС).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...