Еколог напророкував російським регіонам великі проблеми

В умовах глобального потепління Сибір (Росія) зіткнеться з трьома серйозними природними проблемами; з об'єктивних причин цей регіон не можна розглядати як прийнятний для переселення кліматичних мігрантів.

Сибірський пейзаж

"Я сумніваюся, що в Сибіру захочуть жити люди, які потенційно можуть", – сказав російський еколог, директор програми "Клімат і енергетика" Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Олексій Кокорін, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Коментуючи прогноз вчених Росії і США про те, що з урахуванням змін клімату Сибір стане більш придатним для життя регіоном, куди почнуть переселятися кліматичні біженці, він зауважив: "З наукової точки зору це дослідження коректно, але воно орієнтується на середні температури. Як учений я можу сказати: якщо ми відстежуємо середні температури і припускаємо, що вони плавно ростуть з року в рік, то у нас будуть такі ефекти. Як наукова задача це має право на існування. Але це не єдиний фактор".

Вчений пояснив: "У нас не стільки зростає середня температура, скільки зростає частота небезпечних явищ, які виражаються і в ефектах з температурою, і в ефектах з опадами".

За словами Кокоріна, в доступному для огляду майбутньому в зв'язку з глобальним потеплінням Сибір зіткнеться з трьома великими проблемами. Перша – істотне зростання пожежонебезпеки. "Кількість днів поспіль, коли влітку сухо і спекотно, значно зростає", – спрогнозував він. Друга велика проблема – "частіші повені", – повідомив еколог.

Він також звернув увагу на те, що глобальне потепління завдасть удару по інфраструктурі Сибіру, зокрема, за рахунок неможливості експлуатації зимових доріг. Як пояснив Кокорін, "в Сибіру маса доріг, які експлуатуються тільки взимку, коли дороги замерзнуть. Ніхто не буде прокладати асфальтову дорогу, тому що це дуже дорого, а людей там живе дуже мало".

"Я сумніваюся, що там захочуть жити люди, які потенційно можуть", – резюмував вчений.

Нагадаємо, раніше група вчених з Росії і США оприлюднила результати досліджень, згідно з якими до кінця нинішнього століття через процеси глобального потепління значна частка азіатській частині Росії стане придатною для життя великої кількості людей, зокрема, кліматичних біженців. За прогнозами вчених, в Сибіру підвищиться середня температура і збільшиться кількість опадів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...