Екологічна НП на Вінниччині: Через забруднення ріки Рось хімікатами Білоцерківську НФС відключили, водопостачання міста припинено

Водопостачання міста Умань здійснюється з резервних резервуарів, запасу води вистачить на 3 доби.

Роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції тимчасово припинено у звязку з потраплянням хімікатів у ріку Рось. Станція забезпечує водою місто Біла Церква Київської області (209 тис. мешканців) та Умань Черкаської області (84 тис. мешканців), передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті ДСНС, Станом на 7 годину 10 червня водопостачання м. Умань здійснюється з резервних резервуарів, запасу води вистачить на 3 доби. У м. Біла Церква створено запас на 1 добу, подача води призупинена. Населення забезпечується водою за рахунок підвозу та існуючих бюветів (колонок).

Проводиться моніторинг якості води у місцях водозабору та водосховищах акваторії ріки Рось. Населенню рекомендовано утриматись від купання, вилову риби та випоювання худоби в акваторії р. Рось.

Нагадаємо, у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області відбулося ДТП, в результаті якого автомобіль з хімікатами впав у річку Рось, яка протікає кількома областями, зокрема, Київською. У притоку потрапила тонна інсектициду "Нуралі B". Хімікат віднесло течією в Київську область.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...