Екологічніше нема куди далі: В Україні почали виробляти одноразовий посуд з крохмалю

Завдяки інертності матеріалу їжа і напої довго зберігають смак, запах, свіжість.

Українська компанія EcoCorn виробляє з кукурудзяного крохмалю одноразовий посуд, який швидко розкладається. Такий посуд розкладається в ґрунті або компості від 18 до 24 місяців і горить, як папір – без кіптяви і неприємного запаху, розповіла засновниця бренду EcoCorn Валерія Кузьменко, передають Патріоти України з посиланням на AgroPortal.

«Молекула крохмалю за своєю структурою дуже схожа на молекулу поліпропілену, і при певних умовах і способі виробництва матеріал з крохмалю за властивостями перевершує звичний пластик», – розповідає Кузьменко.

За її словами, завдяки інертності матеріалу їжа і напої довго зберігають смак, запах, свіжість. «В неї абсолютно безпечно наливати гаряче і алкоголь. Під впливом температури або спирту не відбувається ніяких шкідливих хімічних реакцій», – уточнила засновниця бренду.

За її словами, новий продукт користується попитом. «Для нас це більше, ніж робота і бізнес – ми всі віримо в те, що робимо корисні справи. Ми розуміємо, що це новий продукт, і нам належить складний, але цікавий шлях розвитку цієї ніші, екопропаганди і формування попиту на наші вироби. Зараз у нас вже десятки сотень зацікавлених і сотні задоволених клієнтів, яким не все одно, в якому світі вони прокинуться завтра», – каже Кузьменко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...