Екологи б'ють на сполох: "Крим занепадає" (відео)

Україна більше не зможе запустити воду в анексований Крим, оскільки частина Північно-Кримського каналу стала непридатною.

Про це розповіла в ефірі ObozTV глава Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, коментуючи ситуацію на півострові, передають Патріоти України.

"Взагалі у технічний спосіб неможливо відновити подачу води до Криму. За ці роки окупаційна влада Криму сприяла тому, що частина каналу, яка йде далі по Криму, демонтована, гідротехнічні споруди розкрадені. Тепер знову пустити туди воду з технічних міркувань просто неможливо", – розповіла екологиня.

"Безсумнівно, для Криму вода Кримського каналу була питанням №1, тому що забезпечувалося 80% потреб. Значна територія вже втрачена для сільського господарства. У Криму в 2014 році всі рисові чеки загинули через відсутність води", – зазначила вона.

За словами Тимочко, коли РФ планувала анексію Криму, "чомусь вони думали, що ми будемо продовжувати постачання води окупаційній владі".

"Не були прораховані ризики, і тепер Крим просто занепадає через відсутність достатньої кількості води", – підкреслила вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...