Екологи застерегли від купання: В Одесі позеленіло море (фото, відео)

Вода на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль, та стала смарагдовою.

Зелене Чорне мореВ Одесі на місцевих пляжах вода в морі забарвилася в зелений колір, через що купання в ньому може бути небезпечним. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

У мережі також публікують фото й відео з дивним явищем, яке повторюється вже не один рік саме перед пляжним сезоном.

"Чорне море зазеленіло, що може вплинути на стан здоров’я. Вода на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль, та стала смарагдовою. Навіть у відкритому морі з'явилися величезні жовто-зелені плями. Хвилі, що нагнало вітром, пофарбували у зелене пляжі й самих відпочивальників. До речі, лякає не тільки колір води, а і її запах", – йдеться у повідомленні.

За словами екологів, море набуло такого дивного кольору через те, що до берега прибилось багато водоростей, які під впливом високої температури повітря почали розкладатися. "Іншими словами, море "заквітло", – додали в ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

У відомстві закликали людей уникати купання у такій воді, що особливо стосується дітей. Отруйні речовини, які супроводжують "цвітіння" морської води, можуть накопичуватися в організмах морських мешканців, пояснюють фахівці. Тому, серед іншого, вони також радять утриматися від споживання морської риби та мідій, які було виловлено в одеському прибережжі та причорноморських лиманах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...