Економічна ситуація в країні: Що думають українці (опитування)

Лише 8 відсотків респондентів помітили поліпшення.

Близько 70 відсотків українців вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку - такі дані соцопитування групи «Рейтинг", передають Патріоти України.

Так, згідно з даними «Рейтингу», 19 відсотків респондентів вважають, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямку, а 68 відсотків дотримуються протилежної думки.
Більше 60 відсотків учасників опитування вважають, що за останні півроку економічне становище в Україні погіршилося, 25 відсотків - що воно не змінилося, і лише 8 відсотків респондентів помітили поліпшення.
При цьому 40 відсотків українців очікують погіршення ситуації в найближчі півроку, а 17 відсотків - що вона покращиться. 35 відсотків учасників опитування вважають, що ситуація в країні не зміниться.
«У тривалій динаміці відсоток тих, хто очікує поліпшення - падає, поряд з цим дещо зменшується і почуття емоції надії (26 відсотків) серед населення, а розчарування залишається емоцією, яку відчувають найбільше (43 відсотки)», - зазначають соціологи.

Також експерти наголошують на тому, що причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать в некомпетентності влади. Чверть респондентів вважають, що економічний занепад настане через пандемію коронавіруса.

Соцопитування проводилося 15-20 липня 2020 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...