Екс-глава "Нафтогазу" виявився співвласником елітного столичного готелю

Інформація про колишнього чиновника спливла під час судових розбірок між олігархами...

Олег Дубина

Екс-голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина виявився співвласником п'ятизіркового готелю Hyatt в центрі Києва, передають Патріоти України з посиланням на Liga.

Інформація про Дубину спливла під час судового розгляду між засновниками Індустріального союзу Донбасу (ІСД) Сергієм Тарутою, Віталієм Гайдуком і Олегом Мкртчаном у Високому суді Лондона. Так, бізнесмени оскаржують поділ грошей від продажу 50% + 2 акції корпорації ІСД у 2010 році групі російських інвесторів.

Фінансував угоду російський ВЕБ. Сума угоди - 2,7 млрд доларів. Продавцями акцій ІСД росіянам виступали Тарута і Мкртчан. Перед цим вони викупили частку Гайдука за 950 млн. Віталій Гайдук і його дружина Олена вважають, що партнери не доплатили при виході з бізнесу близько 1 млрд доларів.

У свою чергу Тарута подав перехресні позови до Гайдука і Мкртчана, в яких вимагає половину акцій в столичному п'ятизірковому готелі Hyatt і Українській гірничо-металургійній компанії, про що нібито домовилися сторони.
Готелем Hyatt володіє компанія "Нові інжинірингові технології". При цьому Гайдук передав 24,5% в НІТ кіпрській компанії Prandicle Limited Олега Дубини. Prandicle Limited офіційно володіє 24,5% акцій НІТ з 2012 року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...