Ексбранець російських терористів "ДНР" розповів, як в "Ізоляції" знущались над людьми

Людей заганяли під нари і змушували гавкати.

Український журналіст Станіслав Асєєв, який в полоні російських бойовиків в Донецьку провів кілька років, розповів, що з полоненими в "Ізоляції" творять терористи. За словами колишнього бранця, людей серед іншого змушували гавкати, як собак, передають Патріоти України.

В ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 11 грудня Асєєв підкреслив, що у "Ізоляції" є всі ознаки концентраційного табору. "Ми маємо справу з розгалуженою системою тортур, зі зґвалтуваннями як чоловіків, так і жінок ... Були випадки, коли в'язнів забивали під нари і змушували гавкати, як собак", - розповів Асєєв.

Ексбранець додав, що в'язнів навантажували важкою роботою. Зокрема, змушували працювати на території колишнього заводу, виганяли за його межі. "Полонені будують полігони, полонені будують адміністративні будівлі. Вони розвантажують і завантажують боєкомплект для бронетехніки", - поділився журналіст.

Асєєв зізнався, що під час його перебування в полоні відбувалися і випадки вбивств. Асєєв розповів, що також відчув на собі тортури. Зокрема, перший час в полоні він перебував з мішком на голові, і зняти його бойовики дозволили лише через вісім місяців після затримання. "Мене катували, але не в "Ізоляції". Це відбувалося в перший день затримання в конторі - будівлі їх "міністерства держбезпеки". Це не було підвалом, куди мене спустили на півтора місяця, а вже потім я опинився на 28 місяців в "Ізоляції"", - зазначив Асєєв.

Протягом року Асєєв, з 2017 по 2018 роки, сидів з усіма представниками "військових звань" бойовиків "ДНР". Коли Асєєва восени 2019 року перевели в "Ізоляцію", то в цій в'язниці вже знаходилося три повноцінних камери для жінок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...