Ексчиновник розкрив підступні наміри Росії щодо Криму (відео)

Росія в анексованому Криму створює "лояльний блок населення", поступово заміщуючи місцевих жителів приїжджими росіянами.

Про це розповіла в ефірі ObozTV колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, передають Патріоти України.

За його словами, такі дії РФ є військовим злочином. "Будь-яка окупаційна влада просто-напросто змушена формувати лояльний блок населення. Якщо говорити про громадян України, які залишилися в Криму, довіри до них повною мірою немає. Тому на ключові посади, в рамках бонусних програм, заохочують переїжджати до Криму фахівців медицини, освіти, військових і їх родини, які теж повинні бути працевлаштовані", – пояснив ексчиновник.

"Є певні умови, певні програми, певні гроші, підйомні. Був кейс, коли в Армянськ приїхала людина з Краснодарського краю, отримала мільйон рублів підйомних і має відпрацювати там п'ять років. Програми з такими грошима працюють і дають певний результат. Все це називається заміщенням населення", – заявив він.

Куркчі прокоментував дані омбудсмена Людмили Денисової, згідно з якими за 5 років окупації до Криму переселилося близько 140 тис. росіян із різних регіонів. "Кількість людей, про яких йдеться – оціночна. Сьогодні наближається до 5-10% всього населення Криму. Але якщо проаналізувати стратегічні плани розвитку міст, то вони планують до 2030 року збільшити на 50% тільки населення міста Севастополь. Це не просто демографічний прогноз, це означає, що військовий потенціал буде нарощуватися, людей будуть привозити", – підкреслив він.

Колишній заступник міністра зазначив, що заміщення є військовим злочином, "коли створюються певні умови, щоб частина населення або виїжджала, або її виселяють в інше місце, а замість цього населення привозять своє". "Тут гібридна форма заміщення, коли певній частині патріотично налаштованих громадян створюються такі умови, щоб вони не мали можливості залишатися там і жити певним життям на окупованій території і переїжджали на материкову частину України", – підкреслив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...