Ексглава НБУ розповів, які вимоги уряду він і Нацбанк відмовилися виконувати

Колишній високопосадовець переконаний, що НБУ намагалися "нав'язати" рішення, які в подальшому б негативно позначилися на економіці України.

Небажання брати участь в діях, що мають політичне підґрунтя і є загрозами для економіки країни. Такі основні причини звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України. Про це Смолій розповів під час брифінгу, в якому взяла участь також призначена тимчасово виконуючою обов'язки глави НБУ Катерина Рожкова, передають Патріоти України.

Яків Смолій розповів про політичний тиск, який чиниться на головного фінансового регулятора України, з метою отримати його схвалення неконтрольованого друкування грошей, щоб уряд зміг фінансувати всі свої програми. Однак такі рішення, як сказано в пості на сторінці Нацбанку в Facebook, можуть привести до "накручування інфляції" і штучної девальвації гривні. Ці кроки названі перетинами "червоних ліній", на які не піде жоден центробанк в світі.

Як відзначили Смолій і Рожкова, в планах Нацбанку - реалізація багатьох проектів, що займе не менше п'яти років. Зокрема, це проведення лібералізації валютного ринку не на шкоду макрофінансової стабільності в країні, реорганізація ринку небанківських фінансових послуг з метою зробити його здоровим, прозорим, клієнтоорієнтованим і заслуговує на довіру.

Також повідомляється, що члени правління НБУ продовжать свою роботу в повному складі і за нового керівника.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...