Ексміністр-"дієтолог" заявив, що березневе підвищення пенсій відкладається

Пенсія в Україні у 2020 році буде підніматися кілька разів і це пов'язано зі зростанням мінімального прожиткового мінімуму і плановою індексацією. Також будуть підвищуватися пенсії для окремих категорій громадян.

Найближче підвищення пенсій очікується в березні, але у зв'язку з прийняттям одного з рішень Кабміну, виплата перерахованої пенсії може затриматися. Про це заявив ексміністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі "Прямого каналу", передають Патріоти України.

Причиною затримок може стати рішення Кабінету міністрів України не прив'язувати виплати до прожиткового мінімуму.

Також, на думку Реви, в бюджет були внесені такі суми, яких може вистачити на збільшення пенсій. Колишній міністр соціальної політики зазначив, що до Пенсійного фонду не надходитимуть додаткові кошти, що і призведе до порушення графіка виплати пенсій.

У березні буде проведено переіндексацію для пенсіонерів, які отримували виплати, виходячи із середньої зарплати 3764 гривні. У цю категорію увійдуть:

  • Пенсії за віком;
  • Пенсії по інвалідності;
  • Пенсії по втраті годувальника;
  • Пенсії за вислугою років;
  • Пенсії військовослужбовців строкової служби, призначення за Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Підвищення пенсії очікує також чорнобильців-ліквідаторів, які отримують виплати, призначені за Законом "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". До цього вони розраховувалися виходячи з показника середньої зарплати за 2006 рік – 928, 81 гривень.

Наступне підвищення пенсій у 2020 році заплановано на квітень – виплати збільшать тим пенсіонерам, які ще працюють.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...