Екснардеп розповів, як після анексії Криму перекривали воду до півострова

За словами Сенченка, побудувати тимчасову греблю через відсутність фінансування з бюджету допомогли херсонські аграрії.

Після анексії Криму для того, щоб припинити постачання води на півострів через Північно-Кримський канал, тодішня влада через брак коштів використала тимчасові споруди, зокрема - греблю з мішків для добрив. Про це розповів ексдепутат, у 2014 році в. о. заступника голови Адміністрації президента Андрій Сенченко, передають Патріоти України з посиланням на "Настоящее время".

За його словами, перекрити канал на головному спорудженні у Новій Каховці не могли, оскільки по дорозі до Криму є ще два водних канали, які забезпечують потреби херсонських аграріїв. "Тому потрібна була гребля. Я вийшов на тодішнього прем'єр-міністра [Арсенія] Яценюка і сказав, що є кошторис, потрібні гроші. На що отримав однозначну відповідь, що грошей немає, і це все – дурниці. Довелося десь вмовляти, десь натиснути, і саме аграрії Херсонської області в складчину допомогли побудувати тимчасову греблю", - пояснив він.

Як розповів Сенченко, ця споруда являла собою великі поліпропіленові мішки для добрив. "Коли вони наповнені – це куб. Ці куби наповнювали сумішшю піску і глини. Після цього їх краном опускали поперек течії каналу, вибудовуючи піраміду. В основу поклали, наскільки я пам'ятаю, чотири або п'ять кубів, потім на один ряд – менше. Потім вже вершина цього конуса був з одного мішка розміром 1,5 на 1,5 на 1,5 метра", - додав він.

Також Сенченко розповів, що через небезпеку прориву диверсантів з Криму було встановлено велике панно, на якому написали про нібито будівництво вузла обліку подачі води. "З натяком, що будемо продавати їм цю воду. Вони на це купилися. Насправді ми побудували глуху греблю, і ніякого вузла обліку води, природно, не намагався робити", - пояснив ексчиновник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...