Експерт розповів, як зміниться вартість бензину під впливом пандемії коронавірусу

Під час епідемії коронавіруса у світі різко впали ціни на нафту. Раніше вона коштувала $35,85, зараз $24,71 за барель.

Українські АЗС теж відчули цей спад. Мережі АЗС ОККО, WOG та Glusco знизили ціни на всі види палива на 50 коп. Ціна бензину А-92 і дизпаливо на станціях WOG і ОККО опустилася до 25,49 грн/л, А-95 - до 26,49 грн/л, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

- В середньому ціна на пальне знизилася приблизно на півтори гривні. Це приблизно - 5%, - говорить експерт Геннадій Рябцев. Він розповідає, як змінилася ситуація на ринку пального під час карантину.

Так, нафта подешевшала, але ж і гривня опустилася?

- Темпи зниження цін на кордоні на нафтопродукти з Білорусії, Польщі, Литви швидші, ніж зниження гривні. Якщо на кордоні ціни знизилися на 20% - 25%, то гривня подешевшала на 15%.

Як змінилася робота АЗС в Україні?

- Автозаправні мережі стали більше витрачати коштів і менше заробляти. Карантинні заходи вплинули на обсяги реалізації нафтопродуктів в Україні, через це в компаніях зросли експлуатаційні затрати на кожну АЗС - індивідуальна доставка працівників на робоче місце, забезпечення засобами захисту, нескінченна дезінфекція приміщень, та зниження виторгу в кафе та магазинах.

Які наслідки можуть бути для автомобілістів?

- Коли обсяги зменшуються, а витрати залишаються компанії витрачають більше коштів. Компенсовують потім це націнкою. Якщо карантин продовжать до травня, кількість заправок в Україні зменшиться. Особливо в регіонах.

Як зміниться ціна у наступні місяці?

- Якщо долар зростатиме, а ціни на нафтопродукти падатимуть, тоді ціни на пальне не зміняться. Але зараз складно, щось прогнозувати. Ситуація з карантином може по різному вплинути на ринок пального.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...