Експерт розповів, які сигнали Зеленський дає Путіну і як відреагує Кремль

Росія наразі максимально нагнітатиме ситуацію на Донбасі.

Кремль зацікавлений у протистоянні всередині України, оскільки це робить Україну слабкою і більш залежною. Тоді легше маніпулювати. А Захід підштовхуватиме нас до поступок. Таку думку висловив аналітик у Kyivstratpro Тарас Семенюк, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"Німеччина і Франція глобально і стратегічно зацікавлені в поверненні прагматичних і економічних відносин з Росією. Це їхні національні інтереси. Берлін і Париж заявляють, що скасування антиросійських санкцій можливе тільки після виконання Москвою мінських зобов’язань. Але в кулуарах підштовхуватимуть Україну до поступок, щоб "Мінськ-2" запрацював", – вважає Тарас Семенюк.

Як говорить міжнародник, команді президента Зеленського буде непросто. Будь-які кроки щодо деескалації напруження на Донбасі не подобатимуться частині суспільства і призведуть до втрати рейтингу.

Вагомим фактором, за словами Семенюка, можуть бути США, які теж виступають за прямий діалог із Росією. Але в них починається президентський передвиборчий період. Трамп балотуватиметься на другий термін. І увага до України буде меншою.

"Риторика президента Зеленського щодо війни на Донбасі не така радикальна, як у Порошенка. Це сигнал і крок до можливого діалогу з Путіним. Виходу на прямі переговори, щоб зрозуміти, як зменшити обстріли і зупинити загибель людей. Почати поступову реінтеграцію ОРДЛО на українських умовах. Наш головний сценарій – контроль над кордоном", – наголошує Тарас Семенюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...