Експерт розповів, що сприяє зміцненню гривні і падінню долара

Головна причина, чому долар падав останнім часом – мала кількість гривні у фінансовій системі і одночасно широка пропозиція долара в Україні. І причин для такої ситуації кілька.

Про це зазначив експерт з інвестицій та прогнозування Європейського аналітичного центру Вадим Бардась, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

За його словами залишки на кореспондентських рахунках знизилися ще на 700 мільйолнів гривень – до 53,4 мільярда. Це зменшує можливості спекулятивного розгойдування ринку. "Разом із тим, на 9,8% збільшились перекази українських заробітчан та відбулось зростання експорту товарів на 8%. Також додаткову підтримку національній валюті надають аукціони з розміщення ОВДП з довгостроковим терміном обігу, котрі користуються попитом серед іноземних учасників", – уточнив експерт.

Також в країні відбувається фінансова стабілізація завдяки зростанню обсягів експорту та портфельних інвестицій, зазначив Бардась. "Задекларований курс діючого президента та майбутнього парламенту на подальші антикорупційні заходи в країні знайшов широку підтримку серед міжнародних партнерів України. А це – майбутнє надання додаткових ресурсів ЄС та МВФ, що сигналізує для іноземних інвесторів, що ділове середовище покращується", – уточнив експерт з інвестицій.

"Також, додаткову підтримку національній валюті надає зниження інфляційних очікувань в Україні завдяки низькому рівню бюджетного дефіциту та уповільненню зростання вартості енергоресурсів, які є вагомою складовою витрат виробництва та доставки товарів", - підсумував Бардась.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...