Експерт розповів українцям, як перехитрити магазин (відео)

Покупці в Україні мають право повернути товар, придбаний за акцією "2+1" – коли за покупки двох товарів третій продається за 1 гривню чи зі знижкою в 25%.

Про це розповів в ефірі ObozTV виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, передають Патріоти України.

Він пояснив, що абсолютно законно буде повернути дві більш дорогих речі, а третю – умовно безкоштовну – залишити собі.

У разі, якщо продавці відмовляються брати товар назад, Несміянов порадив запитати у них документи, в яких зафіксовано порядок повернення речей за цією акцією.

"Закон ви не порушуєте. Скажіть їм: "У вас є інструкція (проведення акції в магазині. – Ред.), що я маю придбати дві речі, і ви мені за гривню або копійку продаєте ще одну. Дайте мені зворотний механізм повернення цих речей. І поясніть, чому ви не поставили мене до відома", – поділився він.

Активіст уточнив, що зворотний механізм зазвичай відсутній, і працює закон "Про захист прав споживачів".

"Споживач має право повернути речі протягом 14 днів, якщо вони не були у використанні. При цьому третю річ він може не повертати, оскільки за чеком вона йде чи за 1 гривню, чи за 1 копійку, чи зі знижкою 25%. Вони роблять повернення. Вони не можуть вам відмовити", – запевнив Несміянов.

"Головне, щоб був чек. Завжди зберігайте чек", – наголосив експерт.

Обмін товару належної якості (якщо він не підійшов за кольором, фасоном, розміром або з інших причин) здійснюється протягом 14 днів після покупки і тільки в тому випадку, якщо річ не була у використанні: збережено її товарний вигляд, всі ярлики і пломби, а також розрахунковий документ (чек).

Крім того, існує перелік продукції, яка обміну та поверненню не підлягає: парфумерія, косметика, панчохи і шкарпетки, гребінці, зубні щітки, подушки, постільна білизна, товари для новонароджених, ювелірні вироби з дорогоцінних металів та ін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...