Експерт спрогнозував, з ким об’єднуватиметься "Слуга народу" у новій ВР

Розподіл місць у парламенті залежатиме не тільки від результату кожної конкретної сили, а й від загальної кількості партій, які подолають 5-відсотковий бар'єр.

Коаліцію у наступному скликанні Верховної Ради України можуть сформувати партія президента Володимира Зеленського "Слуга Народу" та ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Таку думку висловив експерт із конституційного права Центру політико-правових реформ (ЦППР), юрист Богдан Бондаренко, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"19 квітня, за два дні до другого туру голосування, Зеленський сказав, що у коаліції не буде БПП і колишніх регіоналів", – нагадав експерт.

"Тож у нього залишається невеликий вибір, з ким об'єднуватися", – зазначив він.

Серед найбільш ймовірних кандидатів Бондаренко назвав партію "Батьківщина". "З одного боку, йому (Зеленському. – ред.) це може бути цікаво, бо вони все ж таки аксакали української політики. А з іншого – у нього залишається обмежений вибір", – пояснив юрист.

Також він звернув увагу, що за партійними списками до Ради пройдуть лише 225 депутатів, решта 198 обиратимуться у мажоритарних округах. "Тому питання композиції парламенту залишається відкритим", – попередив Бондаренко.

На його думку, потенціал потрапити до Ради є не тільки у фаворитів останніх соціологічних опитувань ("Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська Солідарність" і "Батьківщина"), а й у тих політичних сил, які перебувають на межі прохідного бар'єру. Наприклад, у партії "Голос" Святослава Вакарчука.

Експерт наголосив, що розподіл місць у парламенті залежатиме не тільки від результату кожної конкретної сили, а й від загальної кількості партій, які подолають 5-відсотковий бар'єр. "Якщо заходять 4 партії, то вони у пропорційному відношенні розподіляють між собою 225 мандатів. За таких розкладів 6% у майбутньому парламенті – це близько 50 мандатів", — розповів він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...