Експерти озвучили прогноз по курсу долара у вересні

Влітку 2019 року гривня зберігала досить високі позиції по відношенню до долара, однак у вересні ця ситуація швидше за все почне змінюватися і гривня буде падати.

Про це розповів фахівець Центру Разумкова Василь Юрчишин, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

За його словами, зміцнення гривні влітку було пов'язано з виборами, і пов'язаним з ними заходом в Україні "специфічних капіталів", а також з викупом гривневих облігацій. Перше масове погашення таких облігацій має відбутися вже у вересні, і це відразу позначиться на курсі гривні.

"Восени повинні початися перші погашення коротких облігацій, 6-9-місячних. Тому, я думаю, найближчим часом ми побачимо ослаблення гривні. Досить поступове, але з певним прискоренням. А на кінець року ми, очевидно, повернемося до того рівня, який був і в минулому році - десь 27,5-27,9 грн за долар", - говорить Василь Юрчишин.

Інший фахівець, керівник EXANTE Україна Володимир Позній, також вважає, що у вересні долар почне зростати, хоча поки і не дуже сильно.

"Відмітка в 25 гривень на протязі останніх трьох років виступає в якості значущого рівня, поблизу якого зростання української валюти втрачає силу. Схоже, цей же сценарій стався в серпні, незважаючи на те що гривня стала лідером за приростом до долара з початку року, додаючи в якийсь момент більше 10%. Ймовірно, відскік долара до гривні продовжиться у вересні і потенційно розтягнеться на кілька місяців, поклавши початок росту до верхньої межі діапазону останніх років - 28 за долар. У вересні, зокрема, можливий відкат в область 26", - говорить він.

Серед причин, які можуть сприяти ослабленню української валюти, Володимир Позній виділяє торгові війни і ослаблення валют країн, що розвиваються.

"Торгові війни пригнічують промислове зростання в усьому світі, що викликає скорочення попиту на основну експортну сировину України і тягне за собою ослаблення валюти. На додаток до порядку денного в серпні знову стали просочуватися насторожуючі новини з Туреччини та Аргентини, що викликало різке ослаблення національних валют цих країн. Турбулентність валют країн, що розвиваються часто викликає негатив для всього блоку валют EM, що може стати головною темою вересня", - говорить він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...