Пішли "під ніж": Бірюков заявив про масові скорочення у військовій авіації

Соратник п'ятого президента звинуватив президента Зеленського у розвалі Збройних Сил

У всіх підрозділах військової авіації йде масове скорочення штатів. Про це заявив у Facebook екс-радник п’ятого президента Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

За його словами, запропоновано скоротити 10% особового складу. “Керівництво бригади пижилося-тужилося, скорочувало вакантні посади (ну, нам потрібен фахівець, але як-то почекаємо). Але тільки за рахунок вакантних посад скоротити до запропонованих 10% не вдалося і під ніж пішла авіаційна ескадрилья”, – написав він.

Бірюков заявив, що скоротили кілька десятків людей. “Техніків, наземний персонал, обслуговування. Там довгий список посад у кожній ескадрильї. І без варіантів, рішення прийнято у Самому-Головному-Кабінеті”, – стверджує він.

За словами Бірюкова, найбільш цінних і досвідчених офіцерів “намагаються прилаштувати хоч на якусь посаду”.

Так, стверджує він, одного “дійсно крутого авіатора” перевели на посаду кінолога. “У бригаді вакантне місце було по обслуговуванню сторожових собак. Їх кінологи обслуговують”, – написав Бірюков.

У свою чергу прессекретар Командування Повітряних Сил ЗСУ заявив, що зараз йде оптимізація штатів у всіх Збройних силах України, в тому числі у підрозділах військової авіації. “Зараз тривають заходи з оптимізації, в тому числі і бригад тактичної авіації, транспортної авіації та інших частин. Буде скорочення. Але те, що там сказано в пості, що льотчика перевели на посаду кінолога, це точно неможливо. Таке важко уявити, щоб льотчик став кінологом. А те, що тривають організаційні заходи, так воно і є. Це буде, в першу чергу скорочено вакантні посади, які не укомплектовані, але це не повинно торкнутися бойової здатності військових організмів, де йдуть ось ці організаційні заходи”, – сказав він, зазначивши, що офіційний коментар у ПС ЗСУ зроблять пізніше.

При цьому Юрій Ігнат підкреслив, що ці організаційні заходи на боєздатність не впливають. “Тобто йде оптимізація військ, це не тільки в повітряних силах. Це давно, ми перейшли на нову штатну структуру і то як воно планується втілитися в життя, воно не повинно вплинути на бойові здібності бригад”, – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...