"Екстремісти" в інвалідному візку: В окупованому Криму ФСБ "взялася" за людей з особливими потребами

Причиною переслідування стала акція інвалідів в день, коли самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов приїхав до міста Саки.

Російські окупанти почали тиск на жителів міста Саки, що мають інвалідність та вимушені пересуватися на візку. Людям дзвонять та викликають до відділку представники ФСБ Росії, пишуть підконтрольні окупантам ЗМІ, передають Патріоти України.

Причиною переслідування стала акція інвалідів в день, коли самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов приїхав до міста. Після цього до активістів стали надходити повістки до відділку та дзвінки.

"Мені подзвонили з ФСБ. Кажуть, що вони зі мною хочуть поговорити по західу, що пройшов. Подзвонив начальник міського відділення ФСБ. У цей день він не зміг зі мною зустрітися, подзвонив, вибачився. Потім прийшов до мене додому. Я попросила його показати мені посвідчення - він показав. Він з'ясовував, хто організував це збіговисько. Просив назвати прізвища. Я кажу: "А чому ви у мене питаєте?" Я побачила оголошення в соціальних мережах і прийшла. Виявляється, подзвонили не тільки мені, а ще шістьом, які також активно себе там вели. Потім на наступний день зателефонували і кажуть: "Прийдіть до відділення МВС". Там дали мені папір", - каже місцева активістка Тетяна Мєлякова.

Вона переїхала з Росії до України у 2012 році, намагалася відкрити в місті центри для людей з обмеженими можливостями, але її проекти не були цікаві владі режиму Віктора Януковича.

Жінка розповіла, як намагалася зустрітися з окупантами та обговорити з ними питання поганих доріг та знищення озера.

Спочатку окупанти знищили старі дороги, обіцяючи побудувати нові, але на цьому все закінчилося.

"Зустріла знайому, вона каже: поламався візок. Запитує, коли ж це все скінчиться. Тут споконвіку була столиця інвалідів. Тисячі приїжджали, і не лише з усієї Росії, але і з інших країн. Нам тут затишно. Але зараз місто не для інвалідів: все розрито, люди вивалюються з колясок, травмуються, коляски ламаються", - каже вона.

Проблеми почалися після того, як люди висказали про те, що в них наболіло на камери. "27 червня приїхало телебачення кримське. Я в соцмережах побачила повідомлення: "Хто небайдужий до стану доріг в місті, особливо до вулиці Комсомольська, просимо приїхати, буде знімати телебачення". Так як народ дізнався, що там буде зустріч з тележурналістами, то людей зібралося багато - близько 200 осіб, а на візках чоловік 50. Зрозуміло, що прибігли відразу і з "Єдиної Росії", і заступник глави міста, і з міського господарства. Поки чекали телебачення, почалася лайка. Дивлюся, телебачення приїхало, а до нас не підходить. Потім я дізналася, що це зібрання, яке переросло в мітинг їм не дозволять показувати", - розповіла жінка.

Після мітингу в усіх учасників почалися проблеми, деяким дзвонили, а є і ті, до яких навідувалися спецслужби.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...