"Електричний тягач Tesla Semi готовий до масового виробництва", - Маск

Маск анонсував і показав перший зразок тягача Tesla Semi в 2017 році.

Вартість акцій Tesla виросла на 6% і склала більше $ 1000 за штуку після того, як внутрішній лист компанії потрапив в мережу. У ньому глава і виконавчий директор Tesla Ілон Маск в зверненні до своєї команди заявив, що електричний тягач Tesla Semi готовий до масового виробництва, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Зростання акцій Tesla зробило компанію з Кремнієвої долини другим найдорожчим автовиробником в світі після японської Toyota Motor Corp. Витік листа і інформацію, що міститься в ньому, Маск підтвердив в Twitter, відповідаючи на питання одного з своїх підписників.

«Прийшов час зробити все можливе, щоб вивести Tesla Semi в масове виробництво. До теперішнього моменту він перебував в обмеженому виробництві, але це дозволило нам внести безліч змін і поліпшень в його дизайн», - цитує рядки листа американський телеканал CNBC.

У листі також вказується, що виробництво акумуляторів і силової установки для Tesla Semi буде проводитися на заводі Gigafactory в Неваді. Збірку інших компонентів тягача збираються розподілити по інших фабрикам компанії. Правда, Маск не вказав, про які конкретно фабрики йде мова.

У зверненні до співробітників Tesla її виконавчий директор також зазначив, що компанія шукає нові місця для будівництва своїх складальних ліній. Одним з таких місць може стати штат Техас.

Коли Маск анонсував і показав перший зразок тягача Tesla Semi в 2017 році, він заявив, що завдяки обтічній формі кузова його коефіцієнт аеродинамічного опору вдалося знизити до 0,36 (типові значення для американських вантажівок - 0,65-0,70). Він навіть похвалився, що новинка буде мати більш досконалу форму, ніж гіперкар Bugatti Chiron, у якого це значення становить 0,38.
Маск пообіцяв випустити вантажівку восьмого класу (призначаються для перевезення великих вантажів) Tesla Semi в 2019 році, проте на той час це здійснити не вийшло. Пізніше глава Tesla заявив, що масове виробництво вантажівки почнеться до 2021 року. Схоже, що компанія зможе впоратися з цією метою.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...