Емірати відправили перший супутник до Марсу (відео)

На початку наступного року він приступить до вивчення атмосфери і стане не тільки першим апаратом ОАЕ, що дістався до Марса, а й першим погодним супутником цієї планети.

Зонд «Аль-Амаль» злетів з космодрому Танегасіма на ракеті японського виробництва Н-2A і відправився в сторону Марса, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Після двох відкладених через погодні умов стартів ракета-носій Mitsubishi H-2A злетіла 20 липня о 6:58 за місцевим часом з космодрому на острові Танегасіма (Японія), а незабаром центр управління польотами ім. Мухаммеда бін Рашида в Дубаї отримав перший сигнал від успішно відділившогося зонда «Аль-Амаль», повідомляє Space News.
«Аль-Амаль» (або «Надія) - це супутник масою 1350 кг, розроблений Космічним центром ім. Мухаммеда бін Рашида. Він повинен підлетіти до Марса в лютому 2021. Після виходу на еліптичну орбіту на висоті від 1000 до 49 380 км від поверхні апарат займе нове положення на орбіті від 20 000 до 43 000 км і приступить до збору даних.
Для цього «Надія» оснащена трьома інструментами: камерою, інфрачервоним спектрометром і ультрафіолетовим спектрометром. В її завдання входить вивчення клімату і атмосфери планети. Зокрема, зонд виміряє кількість кисню і водню, які втрачає планета за один марсіанський рік. Кінцева мета місії - скласти повну карту шарів атмосфери.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...