Епідемія на порозі: "Більше 80% хворих гепатитом C можуть залишитися без лікування", - Супрун

Колишній в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розкритикувала бажання міністерства закупити дорогі препарати для лікування гепатиту C.
Уляна Супрун

Про це Супрун написала у Facebook, і додала, що тепер 80% хворих можуть не отримати терапію, передають Патріоти України.

«Уряд не повинен допустити, щоб більше 80% пацієнтів з гепатитом С залишилися без ефективного лікування», – написала вона.

За словами Супрун, радник міністра охорони здоров’я Ольга Голубовська лобіює включення до списку закупівель на 2020 рік дорогих препаратів для лікування вірусного гепатиту C – омбітасвір, парітапревір, ритонавір та дасабувір (3D-режим). «У цьому році зібрано заявки з регіонів – і 57% всього бюджету 2019 року буде витрачено на закупівлю дорогих препаратів, якими можна пролікувати тільки 710 пацієнтів. На залишок бюджету буде закуплено ліки для решти 14 258 пацієнтів», – написала вона.

Супрун також нагадала, що Голубовська у 2018 році отримала гонорар від компанії-виробника цих препаратів. «Завдяки такому неефективному підходу лікування можуть отримати тільки 18% людей, які вже мають встановлений діагноз і знаходяться під спостереженням. В цілому це – близько 5% від оціночної кількості людей з гепатитом С», – написала колишній очільник МОЗ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...