Епідемія на порозі: "Більше 80% хворих гепатитом C можуть залишитися без лікування", - Супрун

Колишній в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розкритикувала бажання міністерства закупити дорогі препарати для лікування гепатиту C.
Уляна Супрун

Про це Супрун написала у Facebook, і додала, що тепер 80% хворих можуть не отримати терапію, передають Патріоти України.

«Уряд не повинен допустити, щоб більше 80% пацієнтів з гепатитом С залишилися без ефективного лікування», – написала вона.

За словами Супрун, радник міністра охорони здоров’я Ольга Голубовська лобіює включення до списку закупівель на 2020 рік дорогих препаратів для лікування вірусного гепатиту C – омбітасвір, парітапревір, ритонавір та дасабувір (3D-режим). «У цьому році зібрано заявки з регіонів – і 57% всього бюджету 2019 року буде витрачено на закупівлю дорогих препаратів, якими можна пролікувати тільки 710 пацієнтів. На залишок бюджету буде закуплено ліки для решти 14 258 пацієнтів», – написала вона.

Супрун також нагадала, що Голубовська у 2018 році отримала гонорар від компанії-виробника цих препаратів. «Завдяки такому неефективному підходу лікування можуть отримати тільки 18% людей, які вже мають встановлений діагноз і знаходяться під спостереженням. В цілому це – близько 5% від оціночної кількості людей з гепатитом С», – написала колишній очільник МОЗ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...