Епідемія самотності: У Великобританії тіла померлих від COVID-19 знаходять занадто пізно

Коронавірус у Великобританії офіційно виявили у 286 194 осіб станом на 8 червня. Жертвами COVID-19 стали 40 542 людини.

У країні забили тривогу через те, що десятки самотніх літніх людей померли від коронавірусу у себе вдома, а їхні тіла знайшли не відразу, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

За словами лікарів, під час пандемії зафіксували чимало випадків, коли люди помирали вдома від COVID-19 і їх останки виявили через досить тривалий час лише після того, як хтось з родичів, друзів або сусідів піднімав тривогу.

Це явище показало вразливість ізольованих самотніх літніх людей.

Під час пандемії безвісно померлі люди лежали протягом 7-14 днів, розповів лондонський старший патологоанатом і очільник комітету з розслідування смерті при Королівському коледжі патологів доктор Майк Осборн.

Доктор Осборн підкреслив, що розкладання ускладнює визначення точної причини смерті. Однак, незважаючи на це, він зміг встановити, що деякі такі смерті були результатом COVID-19.

На думку лікарів, тільки в Лондоні в березні, квітні і травні налічується кілька десятків таких випадків.

Ще один патологоанатом у Лондоні, який вивчив низку непомічених смертей, каже, що знає факти, коли людей знаходили мертвими удома після того, як їх не чули і не бачили протягом декількох тижнів. Це були самоті літні люди у віці від 60 років. Деякі сусіди називали їх "затворниками" або "замкнутими". Часто померлих знаходили сусіди або знайомі, які за відсутності певний час ознак життя заходили до будинку.

Очільник Королівського коледжу сімейних лікарів пов'язав такі випадки смерті з чинними на всій території Великобританії з 23 березня обмежувальними заходами.

"Пандемія COVID-19 також створює епідемію самотності не тільки для літніх людей, – сказав професор Мартін Маршалл. – Якщо люди воліють не звертатися за медичною допомогою під час інших захворювань через страх заразитися вірусом або тому, що вони не хочуть завдавати клопотів Національній системі здоров'я, то це неймовірно тривожно".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...