Ердоган назвав кількість "туристів Путіна", котрі наразі воюють у Лівії

Туреччина підтримує уряд національної згоди Лівії, а не командувача Лівійської національної армії Халіфа Хафтара, що протистоїть йому.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у середу заявив, що в Лівії діють 2 тисячі бійців російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", повідомляє агентство "Анадолу", передають Патріоти України.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Тунісу Каїсом Саїдом у Тунісі.

"Для чого і чому сьогодні в Лівії перебувають п'ять тисяч найманців із Судану і дві тисячі найманців із ПВК" Вагнер"? Що вони там роблять?", - запитав Ердоган.

Він нагадав, що Туреччина підтримує уряд національної згоди Лівії, а не командувача Лівійської національної армії Халіфа Хафтара, що протистоїть йому.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що бійці ПВК "Вагнер" надають підтримку якраз силам Хафтара.

У грудні уряд національної згоди Лівії схвалив імплементацію меморандуму про взаєморозуміння в сфері безпеки та військового співробітництва з Туреччиною. Видання зазначає, що цей договір відкриває можливість для надання турецької військової допомоги Тріполі.

12 грудня командувач ЛНА Халіфа Хафтар наказав розпочати "вирішальну битву" для захоплення Тріполі.

У Лівії наразі встановилося двовладдя. У країні функціонує визнаний ООН уряд національної згоди на чолі з прем'єром Фаєзом Сараджем зі штаб-квартирою в Тріполі, і так званий східний уряд, який очолює Абдалла Абдуррахаман ат-Тані. Східний уряд підтримує Хафтар, який із квітня веде наступ на Тріполі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...