Ердоган у скруті: Туреччина припиняє військову операцію в Сирії

США і Туреччина домовилися про припинення вогню в Сирії.

Туреччина припиняє військову операцію в Сирії на 120 годин, щоб дозволити курдам вивести війська з "безпечної зони". Про це домовилися президент Туреччини Реджеп Ердоган і віце-президент США Майк Пенс після переговорів, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Повідомляється, що всі дії в рамках операції "Джерело миру" будуть припинені, а сама операція повністю зупинена аж до повного завершення відведення курдів.

США мають намір зняти санкції щодо Туреччини, в разі довготривалого режиму припинення вогню.

У свою чергу президент США Дональд Трамп повідомив : "Хороші новини з Туреччини. Будуть врятовані мільйони жителів".

Відзначимо, віце-президент Майк Пенс прибув до Туреччини, щоб переконати Анкару припинити тижневий наступ на сирійських курдів, який почався після того, як Дональд Трамп вивів американські війська з північних районів Сирії.

Віце-президент очолив американську делегацію, до якої входять держсекретар Майк Помпео і радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О'Брайен.

Ввлада Сирії закликала відкрити гуманітарний коридор у районі прикордонного міста Рас ель-Айн.

Курдська влада просить відкрити коридор для евакуації загиблих і поранених мирних жителів з міста Рас-ель-Айн, в який вторглися турецькі війська.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...