"Если в кране нет воды...": Окупанти знайшли винних у катастрофічній посусі в Криму

В анексованому Росією Криму повністю висохли багато річок, а водосховища стрімко міліють.

Чотири останні місяці кримчани жили без дощів. Ось і зараз, напередодні зими, тут посуха, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За даними видання, у 2019 році на півострові випала тільки половина норми опадів. "За інформацією "Криммеліоводгоспу", четвертий місяць повністю сухою стоїть річка Альма. Вона постачає Партизанське водосховище, воду з якого отримують сімферопольці. В результаті нинішній обсяг Сімферопольського водосховища – менше половини від граничного мінімуму. У нього набігло 669 тисяч кубів проти торішніх 3 мільйонів. В Ізобільненському 10 тисяч кубів, а минулої осені влилося 637 тисяч. Ще одне Аянське водосховище в Сімферопольському районі пересохло до 14%", – ідеться в матеріалі.

Також практично висохли більшість невеликих річок Алушти, Судака і Феодосії. Те ж на річках південно-західного Криму. Щасливенське водосховище під Бахчисараєм має 30% об'єму. А запас Білогірського водосховища – менше 15%.

На боротьбу з посухою окупанти кинули сили Чорноморського флоту РФ. Щоправда, вони будують водопровід лише для потреб військових містечок і гарнізонів.

Місцева "влада" сподівається, що запаси водосховищ поповнять снігопади. Дощі зі снігом вони чекають як останню надію. "На жаль, поки очікуваної благодаті не сталося", – пишуть журналісти.

До речі, в тому, що в Криму нема води, окупанти вже поспішили звинуватити туристів. "На жаль, у курортний сезон за розробленими режимами роботи водосховищ було перебрано близько 3 млн кубічних метрів у зв'язку з припливом приїжджих, із таким інтенсивним курортним сезоном. Було забрано на 3 млн більше, ніж це було передбачено режимом роботи водосховищ", – заявив глава "Держкомводгоспу" Ігор Вайль.

Свої п'ять копійок до теми додав міністр природних ресурсів і екології РФ Дмитро Кобилкін. Він звернувся до жителів півострова із закликом дбайливіше ставитися до витрачання води. Городи в листопаді ніхто не поливає, тож людям треба менше пити, купатись у душі та інше. "Велике прохання, користуючись нагодою, всім кримчанам сказати, попросити стежити за витратою води", – сказав міністр Кобилкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...