"Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Нацгвардії, повністю ізольованими", - голова Полтавської ОДА

Санаторій, де їх поселять, переведуть на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Евакуйовані з Китаю українці будуть повністю ізольовані, а санаторій на Полтавщині, де їх поселять, – переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Про це заявив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на зустрічі з протестуючими, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, громадяни України, які прибули з Уханя, пройшли санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-Ати у Казахстані, а також контроль на борту літака під час польоту. Фахові лікарі МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані здорові, не мають жодних симптомів хвороби, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Мета їх обсервації – превентивні заходи.

«Евакуйовані громадяни житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки», – сказав Синєгубов.

Він також зазначив, що запросив до Нових Санжар фахівців медичної галузі Полтавщини, зокрема, завідуючу кафедрою, доктора медичних наук, доцента, лікаря вищої категорії з фаху «Інфекційні хвороби» УМСА Тетяну Коваль та заступника головного лікаря з медичної частини КП «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради» Людмилу Волошину. До оглядів також залучать спеціалістів з Києва, які вже виїхали.

«Працюємо для всіх громадян – і для тих, хто повертаються з Уханя, і для тих, хто проживає на Полтавщині, в Україні. Зробимо все, аби уникнути будь-якої загрози для жителів області», – сказав Олег Синєгубов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...