Еволюція пернатих наркоманів: Папуги пристрастилися до опіуму і сіють хаос (відео)

Фермери, які вирощують мак для кулінарії, скаржаться на несподівану проблему: до стихійних лих, які час від часу впливають на врожай, додалася нова проблема - птахи, а саме, папуги-наркомани.

В Індії щороку легально засівається 44000 гектарів маку, з них 38000 знаходиться в штаті Мадхья-Прадеш. Саме там кілька років тому дикі папуги відкрили для себе смак макових зерен, і тепер величезні полчища птахів розоряють поля, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Крім Мадхья-Прадеш, під ударом опинилися й інші пов'язані з виробництвом штати, але страждають вони куди менше. За словами фермерів, папуги потрошать коробочки маку, що сильно позначається на обсязі врожаю. Деякі навіть навчилися відламувати їх і відлітати з ними. При цьому величезні зграї здійснюють нальоти по 30-40 разів на день.Фермери своїми силами охороняють поля, використовують звук для відлякування, навіть застосовують петарди, але одурманеним птахам нічого не страшно. Їх поведінка взагалі змінюється до невпізнання, вони врізаються в дерева і стовпи, але потім, оговтавшись, все одно летять за новою «дозою».

Уряд не поспішає брати ситуацію під контроль, хоча індійське сільське господарство в цьому році і без того потерпає від аномальних опадів.

В австралійському штаті Тасманія, де, навпаки, панує аномальна посуха, фермери підраховують збитки з урахуванням нальотів какаду - тутешні птахи теж наносять маковим полях великої шкоди. В одній з компаній, Poppy Growers Tasmania, говорять про те, що з-за «літаючих наркоманів» третину врожаю стала непридатна для збору.

Однак вчені просять не судити птахів строго: на думку експертів організації BirdLife Australia, на тлі зменшення доступних харчових ресурсів з-за зміни клімату папуги відкрили для себе нове джерело жирів і білків - мак дуже поживний, хоч і володіє відомими побічними ефектами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...