Facebook-медицина від Уляни Супрун: Ексчиновниця дала топ порад та розвінчала міфи про нижню білизну

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України розповіла, як правильно вибрати білизну, яке не зашкодить здоров'ю і не викличе дискомфорту.

Уляна Супрун пояснила, яким повинен бути ідеальний бюстгалтер на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що носити білизну не обов'язково, але іноді треба. За словами медика, носити бюстгальтер дійсно важливо, коли:

  • груди великі
  • вік 45+
  • болить спина в грудному відділі
  • зв'язки, які утримують молочні залози, не витримують навантаження

Як розповіла Супрун, під час тренувань білизна необхідна. Якщо її не буде, то одяг, зокрема більш-менш вільний і бавовняний, може натерти соски до крові. Це стосується і чоловіків.

"Бігуни соски заклеюють, а ось бігункам краще подбати про спортивну білизну, яка щільно тримає груди, але і не стискає", – порадила вона.

Дослідження свідчать, що схильність жінок до певного виду тренувань або небажання тренуватися через дискомфорт пов'язано з тим, підібрали вони гарне спортивну білизну, чи ні.

"Тобто мотивація бігати, починається з ідеального спортивної білизни. Без нього пробіжки швидко закінчаться", – акцентувала Супрун.

Ідеальна білизна, за словами Супрун, має бути такою:

  • Стрічка навколо грудної клітини прилягає щільно, не ковзає при русі, але і не тісна до дискомфорту, складнощів дихання або врізання в тіло. Стрічка повинна бути на одному рівні всюди навколо грудної клітини.
  • "Кісточки", тобто металеві дужки, що підтримують форму чашки, повторюють природну форму грудей, не притискають молочні залози. Якщо дужки лежать занадто далеко від грудей, вам потрібен менший розмір чашки.
  • Чашка повинна бути заповнена, без врізки в тіло або порожнин. Якщо при натисканні вони провалюються, потрібен менший розмір.
  • Середина бюстгальтера між грудьми повинна бути на грудині, а не утворювати проміжок при русі. Якщо він є, потрібні чашки більше.
  • Бретельки можуть бути вузькі або широкі, це не має значення навіть в розмірі F. Але вони також не повинні урізатися або спадати. Головна роль в підтримці грудей відведена стрічці, а не їм.

Супрун наголосила, що носіння бюстгальтера не викликає рак грудей. Навіть білизна "з кісточками" або поролоновими подушечками.

"Це - міф. Ніякі настанови щодо профілактики раку молочної залози не говорять: не носіть ліфчик, тому що будуть ущільнення", – зазначила медик.

За її словами, розмір бюстгалтера має значення. Більшість жінок носять неправильний розмір або форму, яка не підходить, що і стає причиною болю і дискомфорту. Супрун наголосила, що адекватно підібрана білизна не викликає страждань і лише полегшує життя.

"Вночі білизну можна не носити. А можна і носити як жінкам, так і чоловікам. Єдина категорія жінок, яким піде на користь відсутність білизни вночі, це схильних до вульвіту і вульвовагініту особи", – додала вона.

Супрун не рекомендує чоловікам носити синтетичну білизну. Також, зазначає Супрун, кількість живих сперматозоїдів вище у чоловіків, які носять "боксери", в порівнянні з усіма іншими моделями білизни.

""Сімейки "сприяють сім'ям. На людях це не вивчали, а ось у щурів носіння синтетичної білизни викликало еректильну дисфункцію і нездатність до еякуляції і меншу концентрацію живих сперматозоїдів в спермі. Згодом подібні дані були ретроспективно отримані на людях", - розповіла медик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...