Facebook-медицина від Уляни Супрун: Ексочільниця МОЗ розповіла, що може врятувати людину від коронавірусу

Супрун підкреслила, що на даний момент вакцини від нового штаму 2019-nCOV не існує.

Колишня в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила, що в боротьбі з коронавірусом, який зараз зафіксований в Китаї і ще в декількох країнах, людині може допомогти її імунітет. Про це вона написала у Facebook, передають Патріоти України.

“Лікарі повідомляють, що одужання в основному залежить від імунітету людини. Поки відомо, що люди, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров’ям, зокрема, слабкий імунітет”, – йдеться в повідомленні.

За словами Супрун, більшість померлих від вірусу – це люди похилого віку, у яких вже були хвороби, зокрема, цироз печінки, гіпертонія, цукровий діабет або хвороба Паркінсона. Вона зазначила, що коронавірус викликає пневмонію з такими симптомами як кашель, лихоманка і ускладнення дихання.

Супрун підкреслила, що на даний момент вакцини від нового штаму 2019-nCOV не існує, вона знаходиться у стані розробки, тому вкрай важливо дотримуватися профілактичних заходів безпеки:

  • часто і ретельно мити руки милом і водою
  • не торкатися брудними руками очей, носа або рота
  • уникати тісного контакту з хворими людьми.

Якщо у людини є симптоми гострої респіраторної інфекції, їй слід дотримуватися таких порад:

  • залишатися вдома у випадку хвороби
  • уникати тісного контакту з іншими людьми
  • прикривати рот і ніс серветками під час кашлю та чхання, а після ретельно мити руки
  • провітрювати приміщення і дезінфікувати поверхні.

Людям, які знаходяться на даний момент поблизу зони поширення вірусу крім перерахованого варто також уникати відвідування ринків тварин і птахів, не приходити з візитами до хворих, у разі прояву перших симптомів звернутися до лікаря, перед тим, як їхати до лікарні, заздалегідь туди зателефонувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...