Facebook-медицина від Уляни Супрун: Як "вижити" офісним співробітникам

Щоб зберегти здоров'я, проводячи велику частину дня за офісним столом, необхідно подбати про правильне крісло, про корисні снеки і кулери з водою.

Популярні офіси в стилі «опен спейс» - не саме вдале рішення з точки зору здоров'я. Зате дуже рекомендовані офісні простори, де є можливість періодично міняти робоче місце протягом дня. Про це заявила колишня керівниця МОЗ Уляна Супрун, продовжуючи серію публікацій про прості способи уникнути хвороб, передають Патріоти України.

«Офісний працівник майбутнього матиме згорблену спину, варикоз, сухі червоні очі і великий живіт», - наводить Супрун висновки європейських дослідників. - Оскільки зовсім позбутися від сидіння перед екраном не вдасться, єдиний вихід - сидіти правильно і піклуватися про свою поставу. Також будуть корисні перерви протягом робочого дня, щоб порухатися, зробити розтяжку і подихати свіжим повітрям".
«Не втрачайте можливості порухатися, коли говорите по телефону або йдете на обід. Зустрічі, які можна провести в русі і без ноутбука, проводьте саме так. Зрештою вставайте з-за робочого столу кожну годину і ходіть по офісу», - радить Супрун.
Горезвісні «печеньки», тобто організоване харчування в офісі, яке часто представляють як бонус роботи, насправді рідко передбачає здоровий раціон. «Солодке печиво дійсно швидко піднімає настрій, рівень цукру в крові і додає сил. Але по-перше, це дуже короткостроковий ефект. По-друге, це зайві калорії. Люди не схильні рахувати калорії, особливо ті, за які не платять, - нагадує Супрун. - Снеки на роботі можуть додати близько 1300 калорій в ваш раціон. А реально приємним бонусом будуть свіжі фрукти, овочі, горіхи».
Супрун не схвалює роботу в open space протягом дня. «Тут і якість повітря, і шум, який заважає зосередитися, і штучне освітлення. У співробітників повинна бути можливість змінювати локацію для роботи в офісі, щоб не сидіти весь день на одному місці», - вважає вона. «Свіже повітря в робочому приміщенні підвищує продуктивність на 11%, - нагадує ексглава МОЗ.
Також Супрун не бачить причин вводити жорстке табу на тварин в офісі: «Люди в присутності тварин краще справляються з інтелектуальними завданнями. Тварини сприяють неформальному спілкуванню ... Обмеженнями можуть бути алергії і фобії співробітників».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...