Facebook-медицина від Уляни Супрун: Як визначити і чим лікувати мігрень

Ексміністр охорони здоров'я продовжує свою просвітницьку місію в соцмережах.

Уляна Супрун

Уляна Супрун розповіла, як боротися з мігренню. Присвячений цьому захворювання пост вона розмістила на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За словами Супрун, мігрень - це не просто головний біль. Вона носить регулярний характер, триває від двох до 48 годин, дуже сильна і пульсуюча з одного боку. При мігрені спостерігаються підвищена чутливість до світла і звуків, нудота, спалахи перед очима, а також тимчасові порушення зору.

Супрун наводить кілька ознак, за якими мігрень можна відрізнити від звичайного головного болю:

● асиметричний характер болю;
● пульсація;
● сильний біль, яка триває довго;
● нездатність хоч щось робити під час нападу і посилення болю під час роботи або через подразники.
При схильності до мігрені Супрун радить почати вести щоденник. У ньому слід записувати тривалість сну, напади спраги, раціон харчування, фази циклу (для жінок). Потім ці записи потрібно показати неврологу. Також лікарю бажано назвати ліки, які ви п'єте зараз або пили раніше для боротьби з мігренню.
Зібравши повний анамнез, доктор підбере максимально відповідне лікування.

При нападах зазвичай призначають ібупрофен, ацетамінофен, триптани. Якщо ліки не допомагають, прописують ерготамін, опіати і інші препарати. Іноді призначають стимуляцію блукаючого нерва.

При мігрені важливо стежити за способом життя. Частоту нападів знижують:
● дотримання режиму сну;
● боротьба з безсонням;
● повноцінне харчування в один і той же час;
● нормалізація ваги і фізична активність.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...