Facebook-медицина від Уляни Супрун: Очільниця МОЗу приголомшила українців новою сенсацією

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я переконана, що ​тополиний пух не викликає алергію.

Ті випадки алергії, які приписують тополь, швидше за все викликані пилком диких злаків. Зокрема, рослина тимофіївка поширює пилок одночасно з сезоном тополиного пуху і відповідає за безліч випадків алергічних захворювань, - розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.
Керівник МОЗ поділилася і іншими маловідомими фактами про тополі. Алергію дерева дійсно можуть викликати, але алергеном є не пух, а пилок чоловічих рослин. Його концентрація в повітрі підвищується в березні-квітні, і люди, чутливі до цього алергену, дійсно можуть відчути нездужання. В цьому випадку допоможе виключно обмеження контактів з алергеном: є сенс щільно закрити вікна, частіше вмиватися і промивати ніс.
Сам тополиний пух є виключно механічним подразником - його потрапляння на слизові неприємно, але алергією не загрожує.

На періодичні появи пропозицій вирубати в містах все тополі Уляна Супрун відреагувала різко - в місті повинні бути і широколисті дерева, і хвойні, і чагарники, причому не тільки в парках і скверах. Зелені насадження - це спосіб очистити міське повітря і знизити його температуру. А для профілактики алергій необхідна стрижка трави, знищення бур'янів і поливання вулиць.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...