Facebook-медицина від Уляни Супрун: В.о. міністра розкрила користь доступного продукту

Перець чилі є багатим джерелом антиоксидантів, сприяє схудненню, а також зменшує ризик виникнення раку та хвороб серця.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передають Патріоти України.

Як підкреслила вона, багато хто думає, нібито гострий перець шкідливий для шлунка і вживати його можна тільки здоровим людям, але це не так.

Антиоксиданти, які є в чилі, це молекули, які зупиняють вільнорадикальні процеси, запобігають старінню і пошкодженню клітин, перешкоджають прогресуванню атеросклерозу і фотостарінню шкіри.

Крім цього, в стручку перцю багато заліза, калію, вітамінів А, В6 і бета-каротинів, а також денна норма вітаміну С.

Червоний гострий перець також є непоганим природним консервантом, оскільки вбиває три чверті патогенних бактерій у їжі.

Дослідження вчених зі США доводять, що перець певною мірою запобігає передчасній смертності, серцево-судинним хворобам, раку і діабету, полегшує стан при астмі, нежиті та корості.

Капсаїцин – речовина, яка робить перець пекучим, – змушує клітини судин виділяти закис азоту і розширюватися, що знижує тиск. Закис азоту виділяється, наприклад, при прийомі нітрогліцерину, бурякового соку або віагри. Така особливість червоного перцю, як пояснила Супрун, пояснює його здатність знижувати ризик померти від серцево-судинних хвороб.

Більше того, під дією капсаїцину мозок виділяє ендорфіни – нейромедіатори задоволення та знеболення. Саме тому після гострої їжі піднімається настрій.

Чилі сприяє схудненню, зменшуючи апетит, і нормалізує обмін речовин при діабеті, тому що капсаїцин підсилює окислення жиру, підвищує чутливість до інсуліну і нормалізує його рівень.

"Капсаицин бере участь і в перетворенні білої жирової тканини (запаси) на буру жирову тканину (яка зігріває нас)", – додала в.о. міністра.

До речі, подібний ефект має тривале перебування на холоді і сон в прохолодній кімнаті. Саме тому червоний перець рекомендують включити в щоденний раціон при метаболічному синдромі.

Червоний перець, всупереч поширеному упередженню, запобігає пошкодженню шлунка, зокрема, в разі прийому протизапальних нестероїдних препаратів, таких як ацетилсаліцилова кислота, або при інфекції Helicobacter pylori, що викликає виразку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...