Facebook-медицина від Уляни Супрун: В.о. міністра спростувала популярні міфи про ягоди

Чорниця не покращує зір, малина не збиває температуру, а поєднувати ягоди найкраще з жирами...

Такі поради дала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, продовжуючи кампанію з розвінчання популярних міфів про здоров'я, передають Патріоти України.

Як зазначає в.о. міністра, поки що не зібрано достатньо доказів, що чорниця може поліпшити зір. При цьому в користі ягоди немає сумнівів: антоціани чорниці мають антиоксидантну та протизапальну дію, а таніни мають протимікробні властивості. Чорниця корисна людям з діабетом другого типу, оскільки підвищує чутливість тканин до інсуліну у людей з ожирінням.
Що стосується малини, то вона при всіх її цінних властивостях абсолютно марна для зниження температури. Ацетилсаліцилової кислоти в 100 грамах ягід в 300 разів менше, ніж в таблетці. У малини є дійсно корисна для здоров'я особливість - вона на 15% зменшує ризик серцево-судинних хвороб, але для цього потрібно щодня з'їдати мінімум 200 грамів ягід.
Включаючи ягоди в раціон, важливо пам'ятати, що морси корисніше компотів, а заморожені полуниця / малина / чорниця краще варення. Щоби вітаміни А і Е добре засвоювалися, ягоди корисно поєднувати з жирами. «Наприклад, соус з малини або смородини і жирна риба, печінковий паштет і ягідний мармелад, або поєднання йогурту / сметани, какао, тахини (кунжуту) і ягід», - пропонує в.о. міністра.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...