Вона наголосила, що ставиться до консервованих овочів "неоднозначно", й запропонувала альтернативу. "Овочі, просолені, проварені вже не містять вітамінів або потрібну кількість клітковини. А от солі у них досить багато. Тож якщо у вашому раціоні 80% овочів – це консервація, то ви не на здоровому харчуванні", – попередила вона.
Лікар каже, що заморожені овочі – непогана альтернатива консервованим, хоча у момент приготування кількість клітковини й вітамінів у них знижується.
А от сезонні овочі – салати із сирого буряка, дайкона, гарбуза, моркви, капусти, заправлені олією, за своєю цінністю набагато кращі за консервовані.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...