Фантастисне видовище: Посеред Північної Алантики побудували першу підводну дорожню розв'язку (фото)

Тунель Естуройартуннлінн з'єднує два найбільші острови архіпелагу Фарери.

На Фарерських островах завершився основний етап побудови тунелю Естуройартуннлінн, що з'єднує два найбільші острови архіпелагу. Цей тунель містить кругову розв'язку — першу у світі, побудовану на дні Атлантичного океану. Про це повідомляє видання Local.fo, передають Патріоти України.

Фарери — це архіпелаг з 18 островів. Усі, крім одного, є населеними, тому питання транспортного сполучення між ними — ключове для регіону. У 2002 році на Фарерах ввели в експлуатацію перший підводний тунель довжиною 4,9 кілометра, що з'єднує головний острів архіпелагу Стреймой з островом Вагар. Чотири роки потому на островах був відкритий другий підводний тунель довжиною 6,2 кілометра між островами Естурой і Бордо.

Будівництво тунелю Естуройартуннлінн почалося у 2017 році. Він сполучить Стреймой із двома частинами Естуроя, розділеними невеликим затокою. Таким чином тунель складатиметься одразу з трьох окремих доріг. Вони будуть з'єднуватися за допомогою кругової розв'язки, яка розташовується на глибині понад 180 метрів від рівня Атлантичного океану.

У кінці листопада 2020-го оздоблення розв'язки було повністю завершене. Її художнє оформлення, що складається зі скульптур і спеціального освітлення блакитного кольору, зробив фарерський художник Трондур Патурссон.

Загальна протяжність Естуройартуннлінна становить 11,2 кілометра — після введення в експлуатацію він стане другим за довжиною тунелем у світі, прокладеним під водою, після тунелю Рифаст в Норвегії.

Спочатку планувалося, що тунель почне роботу в перші місяці 2021 року. Однак тепер влада розраховує, що це відбудеться з випередженням терміну — вже 19 грудня. Завдяки тунелю шлях жителів сіл на Естурой до Торсхавна — головного міста Фарерських островів — скоротиться з 55 до 17 кілометрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...