"Федералізація України і "особливий статус" ОРДЛО виключені", - Єрмак

Помічник президента очікує, що вихід з ситуації, який знайде Зеленський та його команда, «здивує в хорошому сенсі слова навіть найбільших скептиків».

Президент Володимир Зеленський і нинішня українська влада ніколи не підуть на федералізацію країни і втрату територій, а також ставить перед собою завдання припинити війну і реінтегрувати Донбас до складу України, підкреслив помічник глави держави Андрій Єрмак, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

«Ми точно ніколи не допустимо федералізації нашої країни. Ми точно ніколи не допустимо втрати наших територій. Ми хочемо припинити війну. Ми хочемо реінтегрувати Донбас в Україну. Ми хочемо, щоб Україна була єдина. І ось на цих основних принципах будується весь переговорний процес», — сказав він, відповідаючи на питання про те, на що готовий піти президент Зеленський і його команда для припинення війни на Донбасі.

Говорячи про Мінські угоди, Єрмак підкреслив, що в такому вигляді, як вони були підписані, він би їх не підписував. «Я розумію, що зараз найлегше критикувати, і що альтернативи їм не з'явилося. Але ми зібрали велику кількість експертів і, базуючись на тому, що вже існує, виробили свою позицію», — додав він.

Помічник президента очікує, що вихід з ситуації, який знайде Зеленський та його команда, «здивує в хорошому сенсі слова навіть найбільших скептиків».

Єрмак зазначив, що «формула Штайнмайера» передбачає, що о 20:00 в день місцевих виборів в ОРДЛО набирає чинності закон, що регулює особливий статус цих територій. Спочатку на тимчасовій основі, і тільки після того, як місія спостерігачів ОБСЄ виносить свій вердикт, що вибори відбулися і пройшли відповідно до усіх міжнародних норм і законодавства України, цей закон набирає чинності на постійній основі. «Нічого більше. Всі інші питання будуть врегульовані іншими законами, які будуть винесені на голосування у Верховну Раду з дотриманням усіх необхідних процедур і звичайно з можливістю публічного громадського обговорення», — пояснив він.

Єрмак також заявив, що «особливий статус "Л/ДНР" не є предметом переговорів ні в Мінську, ні в "нормандському" форматі, навіть не обговорюється».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...