Фейки про COVID-19 убили сотні людей, - вчені

Крім 800 загиблих - ще майже 6000 чоловік потрапили до лікарень, 60 - втратили зір через отруєння метанолом.

Фейки про коронавірусну інфекцію COVID-19 убили як мінімум 800 осіб. Йдеться про неправдиву інформацію про шляхи передачі та профілактики COVID-19, але в першу чергу - про способи його лікування, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Так, в більшості випадків це були смерті від отруєння дезінфекторами на спиртовій основі або метанолом: їх вважали ліками від коронавіруса, тому й пили як безпечну рідину. Іноді "ліками від коронавирусу" вважали надмірну кількість часнику і навіть коров'ячу сечу.

Своє дослідження на дану тему група вчених з Японії, Австралії, Бангладеш і Таїланду опублікувала в American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Крім 800 загиблих - ще майже 6000 людей потрапили до лікарень, 60 - втратили зір через отруєння метанолом. "Фейкові новини поширюються швидше, ніж коронавірус, вони є не менш небезпечними. Користуйтеся тільки перевіреними офіційними джерелами інформації і будьте здорові!" - підкреслили в МОЗ України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...