Флешбеки з минулого чи нова сторінка для бойових машин? Яким буде європейський танк майбутнього

Країни Європи не один раз намагалися об’єднати свої зусилля у створенні бойової машини майбутнього – але здебільшого проєкти залишалися на папері та в думках, а плани так і не ставали реальністю.

Наразі ідея створення європейського танку набула реальних обрисів. Так, весною 2020 року компанії Krauss-Maffei Wegmann, Nexter systems та Rheinmetall офіційно розпочали роботи першого етапу програми MGCS, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Країни Європи не один раз намагалися об’єднати свої зусилля у створенні бойової машини майбутнього – але здебільшого проєкти залишалися на папері та в думках, а плани так і не ставали реальністю. Однак наразі ідея створення європейського танку набула реальних обрисів. Так, весною 2020 року компанії Krauss-Maffei Wegmann, Nexter systems та Rheinmetall офіційно розпочали роботи першого етапу програми MGCS.

Main Ground Combat System (MGCS) – це спільний французько-німецький проєкт з розробки нової наземної бойової системи, яка в майбутньому має замінити на полі бою танки Leopard 2 і Leclerc. Про історію появи європейського танка майбутнього, плани та перспективи французько-німецької розробки, а також пастки від Rheinmetall розповідаємо разом з нашими колегами з Wojsko i Technika.

Після завершення Холодної війни та зняття з озброєння застарілих танків – Leopard 1 у 2003 році та АМХ-30 у 2011 році – армії Франції та Німеччини використовують невелику кількість танків одного типу. Це відповідно Leclerc (колишній АМХ 56 Leclerc, станом на 1 липня 2019 року на озброєнні було 222 машини з наявних 406, решта перебуває в резерві, використовується як експериментальні тощо; 200 машин модернізуються до стандарту XLR) i Leopard 2 (станом на 2020 рік – 328 танків Leopard 2A7V та кілька десятків Leopard 2A4 в резерві тощо). З часом ці танки мають бути замінені на нові машини.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...