"Формула Кравчука": Перший президент України запропонував свій варіант досягнення миру на Донбасі

Це можуть і повинні зробити глави держав, переконаний Кравчук.

Леонід Кравчук

Перший президент України Леонід Кравчук озвучив свій спосіб вирішення конфлікту на Донбасі, згадавши про момент підписання угоди про створення СНД в Біловезькій пущі в 1991 році, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

"Коли ми зібралися в Біловезькій пущі, існував Радянський Союз. Ми приїхали туди, і на порядку денному стояло питання: бути чи не бути Радянському Союзу, або бути чи не бути загальній кризі, яка могла привести до неймовірного конфлікту. Ми сіли вшістьох і самі написали документ. Без груп - двосторонніх, тристоронніх або яких-небудь ще", - нагадав перший президент.

За його словами, "так само потрібно зробити і сьогодні". "І не треба перекладати цю функцію на когось. Це можуть і повинні зробити глави держав. Так було завжди, коли питання було гострим і небезпечним для всіх країн", - озвучив свою позицію Кравчук.

На його думку, "якщо такий документ буде підписано, якщо його буде доведено до виконання, тоді ми будемо мати підстави сказати: успіх на Донбасі є". "Це не означає, що вже завтра все зміниться. Буде потрібно багато часу. Але дорогу буде відкрито", - упевнений він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...