Формуватимуть першу лінію наступу: Армія США отримала наземних ударних роботів

Протягом останніх кількох років Армія США займається опрацюванням концепції MUM-T (Manned-Unmanned Teaming, взаємодія «людина-машина»).

Американська компанія QinetiQ поставила Армії США першу партію з чотирьох легких наземних гібридних роботів RCV-L. Як пише Breaking Defense, ці машини будуть використовуватися для випробувань системи взаємодії роботизованих комплексів з людьми під час бойових операцій, передають Патріоти України.

Такі випробування заплановані на 2022 рік. У перевірках також будуть використані більші роботи Textron RCV-M.

Протягом останніх кількох років Армія США займається опрацюванням концепції MUM-T (Manned-Unmanned Teaming, взаємодія «людина-машина»). Вона передбачає, що роботи і люди зможуть діяти спільно при виконанні бойових завдань. Зокрема, під час випробувань, запланованих на 2022 рік, роботи RCV-L формуватимуть першу лінію наступу, за якою вже будуть слідувати люди.

Робот RCV-L розроблений на базі роботизованої платформи EMAV американської компанії Pratt Miller. Він оснащений системами озброєння і управління з відкритою архітектурою QinetiQ. Машина масою три тонни здатна пересуватися зі швидкістю 72 кілометрів на годину і нести вантажі масою до 3,3 тонни. Робот виконаний відносно компактним - його можна перевозити в вантажних відсіках конвертопланів V-22 Osprey або багатоцільових вертольотів CH-47 Chinook.

RCV-L оснащений дистанційною керованої туреллю CROWS-J, на яку встановлені кулемет і пускова установка протитанкових ракет Javelin. Апарат також отримав мультикоптер HoverFly, керований по кабель-тросу. За допомогою цього дрона оператор може отримати кращий огляд. RCV-L здатний діяти в повністю автоматичному режимі, за винятком застосування озброєння.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...